Unilever fuseert dochters in India

NEW DELHI, 20 APRIL. Twee grote Indiase fabrikanten van consumentenprodukten, beide voor 51 procent eigendom van het Britse-Nederlandse Unilever, gaan fuseren. Daarmee ontstaat, gemeten in beurswaarde, de grootste particuliere onderneming van het land.

Dat is gisteren bekendgemaakt door Hindustan Lever, een van de fusiepartners. De andere onderneming is Brooke Bond Lipton India. Hun gezamenlijke beurswaarde bedraagt zo'n 7,5 miljard gulden, hun omzet 2,4 miljard.

De besturen van de twee ondernemingen komen maandag bijeen in de Indiase stad Bangalore om de voorwaarden van de fusie te bespreken. Hindustan Lever noemt de fusie een 'interne herstructurering'. Het bedrijf is India's grootste producent van produkten voor persoonlijke verzorging, zoals zeep en wasmiddelen. Brooke Bond Lipton is de grootste fabrikant van voedsel en dranken in India, en een vooraanstaand producent van thee.