Foto

Foto: Op de eerste avond van het driedaagse bezoek dat de Noorse koning, Harald V, en zijn vrouw, Sonja, begin deze week brachten aan Nederland, waren zij te gast bij koningin Beatrix voor een galadiner in de burgerzaal van het paleis op de Dam. Tijdens een regeringslunch in Den Haag, woensdag, met premier Kok en minister Van Mierlo en een hondertal anderen, wees de Noorse koning op de sterke banden met Nederland en zei hij dat in het verleden veel Noorse kapiteins met Nederlandse meisjes waren getrouwd. Van een toekomstig huwelijk van zijn eigen dochter, Martha Louise, met de Nederlandse Willem Alexander, waar veel royalty-liefhebbers van dromen, lijkt echter geen enkele sprake te zijn. Willem Alexander is tevreden met zijn huidige vriendin, Emily. Koningin Beatrix was bij het afscheid van de koning volgens ooggetuigen hartelijker dan gewoon: ze gaf de Noorse vorst een extra klopje op de rug. (Foto: WFA)

    • Frederiek Weeda