Aanslag leidt Tops niet af

GENEVE, 20 APRIL. Kort nadat springruiter Jan Tops gisteravond tijdens de finale om de wereldbeker voor springruiters in Genève tweede was geworden in het tweede onderdeel, werd bekend dat er in de nacht van maandag op dinsdag op zijn huis in Valkenswaard een aanslag was gepleegd. Onbekenden hadden schoten gelost en explosieven tot ontploffing gebracht. Tops en zijn Canadese echtgenote en amazone Tani Tops-Zeidler schrokken hevig, maar bleven ongedeerd. De schade was gering. “Het is heel moeilijk me hier optimaal op het springen te concentreren”, zei Tops, die zich ontdaan toonde dat het nieuws bekend was geworden. Op verzoek van de politie had Tops de hele week gezwegen over het incident. “Het kan haast geen toeval zijn dat het zo kort voor een belangrijk concours is gebeurd. Dus ik ben geneigd te denken aan daders uit hippische kringen.”