'Jancker naar De Kuip? Die kan niet voetballen'

WENEN, 19 APRIL. De plaaggeest van Feyenoord is een huurling uit Keulen. De 1.93 meter lange Carsten Jancker werd afgelopen zomer door Rapid Wien bij FC Köln weggehaald waar hij op de reservebank was terechtgekomen. De 21-jarige spits hoopte zich in Oostenrijk te kunnen bewijzen. Dat is aardig gelukt. Eerst bracht hij Rapid door twee treffers tegen Dinamo Moskou in de halve finale van het Europa-Cuptoernooi en gisteren deed hij Feyenoord de das om. Jancker maakte het enige Oostenrijkse doelpunt in Rotterdam. Gisteravond scoorde hij twee keer en bereidde er één voor.

Rapid Wien wil de lange Oostduitser graag houden, maar de club vreest dat er veel interesse voor hem komt. Feyenoord heeft geen belangstelling hoewel Jancker waarschijnlijk beter betaalbaar is dan al die spitsen die tot nu toe zijn genoemd als mogelijke versterking van de Rotterdamse club. Voorzitter Van den Herik moet lachen als Jancker ter sprake komt. “Hij kan niet voetballen”, luidt het oordeel.

“Wij hebben het in Nederland altijd over technische kwaliteiten, maar deze jongen gaat er wel in en staat ook steeds op de goede plaats”, zegt Ronald Koeman. Jancker kan uitstekend koppen en liet bij Rapids derde doelpunt zien dat hij ook wat met zijn voeten kan. Hij schoot in de 33ste minuut een voorzet van Heraf ineens uit de lucht in het doel. Jancker wil het graag nog een keer in de Duitse Bundesliga proberen. Als hij daarvoor niet de gelegenheid krijgt, wil hij best bij Rapid Wien blijven.