De lekkerste biobak

Op 9 maart om 17.30 uur stond ik naast de lekkerste biobak van West-Europa. In die bak lagen namelijk een salade van gegrilde tonijn en guacamole en de garnalen jambalaya van Rick Stein; de met ei gevulde reuzen raviolo met truffel, de brandelli met artisjokken en de vegetarische pizzocheri van Antonio Garluccio; de geglaceerde kip-coujons met HoGinCor-dressing en de hete guaca-paddestoelen met pittige savooienkool met bacon en gember van Ainsley Harriott, de gerookte zalm-millefeuille, de biefstuksalade met selderij en truffelolie en de warme appelcharlotte van Paul en Jeanne Rankin, de escobado van Brian Turner en de sexy toffeepudding van Anthony Worrall Thompson.

De biobak stond achter de schermen van de demonstratiekeuken van de in Londen gehouden BBC Good Food Show, waar al deze Engelse koks om de beurt hun kunsten vertoonden. Alles wat zij klaarmaakten werd na afloop onverbiddellijk weggegooid. Van enkele gerechten die tijdens deze vier dagen durende beurs werden gemaakt zullen de recepten worden opgenomen in het maandblad Good Food, dat tegenwoordig ook in vele boekwinkels in Nederland voor ƒ 7,25 te koop is. In het blad ook recepten van het televisieprogramma Ready, steady, cook, soufflé-recepten en een column van Loyd Grosman. Binnenkort het recept van het verdwenen biobak-gerecht van Ainsley Harriott, die, zegt hij, graag een keer naar Nederland wil komen.

    • Anne Scheepmaker