Voorkeur; Muziek

JUBILEUM GROOT OMROEPKOOR Het Groot Omroepkoor geeft ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan een jubileumconcert op 21 april 14u30 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Het koor zingt olv de Russische dirigent Valery Poliansky a capella het Concert voor koor van Alfred Schnittke en een formatie uit het koor geeft olv Martin Wright een uitvoering van Ikon of St. Cuthbert of Lindisfarne van John Tavener. Van beide componisten brengt het Chilingirian Kwartet ook uitvoeringen van kamermuziek: het Strijkkwartet van Tavener en het Strijkkwartet nr 2 van Schnittke.

BOBBY PREVITE Slagwerker Bobby Previte die eind maart nog schitterend inviel op het Utrechtse SJU Festival komt nu met zijn eigen Weather Clear, Track Fast met onder meer vier blazers erin. 20 apr Popular Rotterdam, 25 apr BIMhuis Amsterdam.

SALMAN SHUKUR Iraakse bespelers van de ud (Arabische luit) ziet en hoort men hier zelden en Salman Shukur was hier zelfs nog nooit. 19 apr Cirque Divers Luik, 20 apr Korzo Den Haag, 21 apr RASA Utrecht, 23 apr Healthy Forum Brussel.

WILLIE NELSON De Texaanse countryveteraan gaat Johnny Cash achterna in de herwaardering die hem recentelijk ten deel is gevallen. 20 apr Paradiso, Amsterdam, 1 mei Congresgebouw, Den Haag.

DULFER Groot in Japan, bekend van radio en tv en nogal laconiek over de computergestuurde dansmuziek van zijn recente cd's, toetert Hans Dulfer er op los als een in de pop verdwaalde jazzman. 22 apr Melkweg Max, Amsterdam.

BARRY MANILOW Las Vegas komt naar Den Haag. 24 apr Congresgebouw.