Vialli bewijst zijn kwaliteiten

NANTES, 18 APRIL. Met een 2-0 overwinning in de thuiswedstrijd als ruggesteun, trok Juventus gisteren in het sfeervolle Beaujoire-stadion van FC Nantes-Atlantique ten aanval.

De Italianen verloren weliswaar met 3-2 van de enthousiaste Franse middenmoter van dit moment, maar zag een plaats in de finale geen moment in gevaar komen. Al na een kwartier bezorgde Vialli met een subtiele voetbweging na een vrije trap van Del Piero Juventus een 1-0 voorsprong, waardoor de marge voor de Fransen eigenlijk al onoverbrugbaar was geworden.

Nantes begon gehandicapt aan de wedstrijd. Hun beste speler en international Pedros was geschorst en hun topscorer Ouedec speelde met een blessure. Omdat de Fransen in vergelijking met vorig jaar aanzienlijk verzwakt zijn (de internationals Loko en Karembeu vertrokken naar respectievelijk Paris St. Germain en Sampdoria), was de plaats in de halve finale een verrassing. Maar meer dan enthousiasme kon Nantes niet opbrengen. Tegen de ervaren Italianen kwamen ze veel te kort.

Vlak voor rust scoorde Capron uit een hoekschop de gelijkmaker. Maar tien minuten na de pauze bewees Vialli zijn kwaliteiten. Hij maakte de bal met de hak dood en tikte hem meteen door naar Sousa (invaller voor Del Piero), die Juventus op 2-1 zette. Juventus trok zich terug en liet de aanvallen over aan de snelle Padovano (invaller voor Ravanelli).

Na twintig minuten zorgde de artistieke N'Doram voor 2-2. Deze man uit Tsjaad toonde samen met de Zairees Makélélé voor tal van leuke staaltjes, een circus waardig. Vlak voor tijd maakte invaller Renou tot enthousiasme van de dertigduizend Fransen nog 3-2. Vialli, Ravanelli en Del Piero stonden toen al onder de douche.