Van der Stee onder vuur beleggers BolsWessanen

AMSTERDAM, 18 APRIL. Oud-minister Fons van der Stee mag niet terugkeren als president-commissaris van BolsWessanen. Dat heeft de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gisteren bepleit op de vergadering van aandeelhouders van het kwakkelende bedrijf. Van der Stee zei vorig jaar nog dat het prima ging met BolsWessanen en wist volgens de VEB dus niet “hoe het bedrijf er werkelijk voor stond”.

Op de vergadering bleek dat BolsWessanen het heeft verbruid bij zijn achterban. Aanleiding voor de kritische noten zijn de winstdaling vorig jaar en de voorspelling dat dit jaar nog geen verbetering is te verwachten. Menig aandeelhouder pleitte er voor verkoop van de drankendivisie, waarna een profijtelijke samenwerking met CSM in het verschiet zou liggen.

Voor veel aandeelhouders is de fusie van Bols en Wessanen drie jaar geleden uitgelopen op een mislukt huwelijk van twee goudgerande bedrijven. “De verantwoordelijken voor de fusie zouden hun conclusies moeten trekken, maar ze blijven comfortabel op het pluche zitten”, aldus een aandeelhouder. Van der Stee ging niet in op de rechtstreekse aanvallen op zijn persoon. Kritiek bestond ook op de “zeer blinkende gouden handdrukken”, die het bedrijf vorig jaar 7,2 miljoen gulden kostten. (ANP)