MUSEUMWEEKEND

Tijdens het Museumweekend van 20 en 21 april zijn in het hele land in de meeste musea speciale manifestaties georganiseerd. De musea zijn open en bieden gratis of tegen gereduceerd tarief toegang. Voor meer inlichtingen Stichting Museum Jaarkaart, 06-91091062. Hieronder een kleine selectie uit het ruime aanbod.

Naar de haaienIn het Natuurmuseum te Groningen laat de tentoonstelling 'Naar de haaien' zien dat haaien lang niet zo gevaarlijk zijn als men wel denkt. Er zijn onder meer opgezette en ingevroren haaien en haaien op sterk water. Openingstijden: za en zo van 12-17u, Natuurmuseum Groningen, Praediniusstraat 59.

Verhuizen

Het Rijksmuseum voor Scheepsarcheologie in Dronten heeft een manifestatie georganiseerd met het thema 'verhuizen', want het museum gaat verhuizen naar Lelystad. Het ontwerp voor het nieuwe gebouw en de voorlopige maquette van het nieuwe Scheepshistorische centrum zijn er dit weekeinde te zien. In de hal van het museum staat een computer met een interactief programma opgesteld, waarmee men zich aan boord kan wanen van de tjalk De Zeehond.

Rijksmuseum voor Scheepsarcheologie, Vossemeerdijk 21, Ketelhaven (Dronten), tel 0321-313287. Open van 10-17u, toegang gratis.

Le Viaduc des Arts, Parijs.