Gemiste trein

Op 3 april lees ik in NRC HANDELSBLAD een bericht over reizigers die de Eurocity missen, doordat ze ten onrechte naar Amsterdam Amstel worden gestuurd.

Na enige tijd zien ze daar hun trein langsdaveren. Dat zou een fout van de stationsomroeper zijn: de reizigers hadden gewoon op Amsterdam CS moeten instappen, want de Eurocity reed die dag via Hilversum. Maar een trein die van Amsterdam Centraal naar Hilversum rijdt, gaat bij Muiderpoort linksaf en krijg je in Amstel dus niet te zien. Op 9 april weer een stukje over een trein van Amsterdam naar Hilversum. Bij het eindpunt Hilversum zou de conducteur een grappige verspreking hebben gemaakt: “U wordt alleen verzocht hier vriendelijk uit te stappen.” Maar er bestaan geen treinen uit Amsterdam die in Hilversum eindigen: ze rijden allemaal door naar Utrecht of Amersfoort.

    • N. Split