Eindhoven Airport trekt meer passagiers

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben 52.601 passagiers gebruik gemaakt van Eindhoven Airport. Dat is een toename van 13 procent vergeleken met het eerste kwartaal van 1995. Van de elf geregelde lijndiensten op Europese en binnenlandse bestemmingen maakten 47.084 mensen gebruik. Dit is een toename van 10 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 1995. Het gaat onder meer om lijndiensten op Amsterdam, Parijs, Londen en Zürich.

In de eerste drie maanden maakten 5.517 passagiers gebruik van chartervluchten,wat een stijging betekent van 57 procent vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar. Het gaat hier om zakelijke chartervluchten. Ook het ongeregelde chartervervoer nam toe, vooral door zeven vluchten naar Barcelona met ruim 1.600 PSV-voetbalsupporters.

Verder werd 5.160 ton luchtvracht over de weg afgehandeld, een stijging van 7 procent. De vracht wordt vanuit Eindhoven Airport per vrachtwagen naar een aantal grote Europese luchthavens vervoerd. Daar vandaan gaat het per vliegtuig naar de eindbestemming.