Winter verruilt Lazio voor Inter

ROME, 17 APRIL. Aron Winter verruilt met ingang van volgend seizoen Lazio Roma voor Internazionale Milaan. De 29-jarige ex-Ajacied tekent over twee weken een driejarig contract bij de Nerazurri. Dan zal hij ook aan de supporters worden voorgesteld. De international had ook bij zijn huidige werkgever Lazio voor twee jaar kunnen bijtekenen. “Maar ik was na vier jaar toe aan iets nieuws. Inter is op de goede weg. De ploeg straalt veel ambitie uit. Het lijkt me een grote uitdaging om iets op te bouwen in Milaan.”

Winter, die ook gesprekken heeft gevoerd met Parma, Juventus en Fiorentina, heeft zich niet laten beïnvloeden door de slechte ervaringen van Dennis Bergkamp en Wim Jonk bij Inter. Beide spelers hielden het na twee jaar voor gezien in Milaan. Ze konden niet wennen aan de defensieve spelstijl van de ploeg.

Winter is ervan overtuigd dat er bij Inter een cultuuromslag heeft plaats gehad, onder meer door toedoen van de Britse trainer Roy Hodgson, de voormalige bondscoach van Zwitserland. “Daarbij komt dat ik een ander soort voetballer ben dan Bergkamp en Jonk. Bovendien wordt de samenstelling van de selectie steeds beter. Mij is verzekerd dat er nog naar versterkingen wordt gezocht. Het staat vast dat volgend seizoen Zamorano van Real Madrid ook bij Inter komt voetballen. Dat vind ik een geweldige voetballer.” Bij Inter staan al de buitenlanders Paul Ince (Engeland) en Roberto Carlos (Brazilië) onder contract.

Winter stond ook in de belangstelling bij clubs in Spanje, Frankrijk en Duitsland. Hij gaf er de voorkeur aan in Italië te blijven. “Ik weet wat me hier te wachten staat. Ik heb er nu vier jaar in de sterkste competitie van de wereld opzitten en bijna elke week gespeeld. Ik ben een van de weinige Nederlandse voetballers die het echt hebben gemaakt in de Serie A.”

Toch moet Aron Winter elke interland weer afwachten of hij een basisplaats krijgt in het Nederlands elftal. “Op grond van mijn prestaties in de Serie A zou ik in Oranje een basisspeler moeten zijn. Maar ik moet toegeven dat ik niet altijd goed heb gespeeld in het Nederlands elftal. Dat komt onder meer omdat ik zelden op mijn favoriete positie van rechtshalf wordt opgesteld.”

Bij zijn overgang naar Lazio Roma, kort voor het EK van 1992 in Zweden, voorspelde Louis van Gaal de voormalige speler van SV Lelystad '67 een gouden toekomst in Italië. “Een voetballer als Aron Winter slaagt namelijk overal.”