Unilever verkoopt Zwan aan Meatpoint

De Unilever Vlees Groep (UVG), een volledige dochter van het zeep- en voedingsmiddelenconcern Unilever, wil het grootste deel van haar vleeswarenactiviteiten onder het merk Zwan verkopen aan branchegenoot Meatpoint uit Almelo, het eigendom van de gebroeders Van der Laan.

Met de transactie gaan 126 medewerkers over naar de nieuwe eigenaar. Het gaat om zowel de Zwan-fabriek in Oss als de verkoopafdeling voor Zwan-vleeswaren en -conserven in Nederland en op een aantal buitenlandse markten. Rookworst maakt geen deel uit van de transactie; dit blijft een kernactiviteit van UVG, dat dit produkt verkoopt onder de naam Unox.

Meatpoint, dat 1600 mensen in dienst heeft en een omzet realiseert van ongeveer 1 miljard gulden, maakt onder andere Lupack knak- en boterhamworst.

Het merk Zwan is sinds 1979 eigendom van Unilever.