Drum Rhythm Festival op één locatie in Amsterdam

AMSTERDAM, 16 APRIL. Het vijfde Drum Rhythm Festival in Amsterdam wordt dit jaar op 17 en 18 mei gehouden. Werden vorige jaren nog op verschillende plekken in de hoofdstad concerten gegeven, dit keer is het terrein van de Westergasfabriek aan de Haarlemmerweg de enige locatie voor het festival. Dat heeft de organisatie gisteren bekendgemaakt.

Op het terrein komen vier overdekte podia waarop per dag ongeveer twaalf concerten zijn geprogrammeerd. De optredens beginnen om 18.00 uur en gaan tot diep in de nacht door. Het festival staat in het teken van wat de organisatie noemt 'trendsettende muziek' in genres als jungle, triphop en hiphop, maar ook jazz, funk en reggae. Daarnaast zullen gevestigde muzikanten als Van Morrison, George Clinton en Maceo Parker optreden.

Reggae is vertegenwoordigd met Lee 'Scratch' Perry, The Ruff Cut Band, Alpha Blondy en 'dubmaster' Adrian Sherwood; jungle en triphop met Goldie, Moloko, Attica Blues en Nightmares on Wax en hiphop met Speech, ex-leider van de inmiddels opgeheven groep Arrested Development. Het Britse label Talking Loud krijgt een eigen podium waar onder meer Galliano en Gilles Peterson zullen concerteren. Verder worden The Brooklyn Funk Essentials, Ben Harper en The Aloof verwacht. Sommige concerten worden afgewisseld met optredens van dj's als Roni Size.

Kaarten kosten vijftig gulden per dag. De kaartverkoop begint op 20 april.