Buitenlands voetbal; Belgie

Club Brugge won in België met 2-1 van Lierse SK en werd daardoor drie wedstrijden voor het einde van de competitie onbereikbaar voor concurrent Anderlecht. De ploeg van trainer Hugo Broos kwam de titel toe. Brugge voerde sinds de zevende speeldag de ranglijst aan en verloor slechts twee keer. “Deze titel is zo veel mooier dan de vorige”, sprak Broos na afloop. De ex-international behaalde eerder in 1992 al het kampioenschap met Brugge. “De vorige twee jaren waren we er zo dichtbij, maar hadden we alleen aan onszelf te wijten dat het niet lukte. Die frustratie moesten we kwijt.”

In februari stelde Brugge de titel bijna veilig door de zege op Anderlecht. Er volgde een reeks van veertien overwinningen, gisteren in het volgepakte Olympia-stadion (20.000 toeschouwers) afgesloten met de beslissende vijftiende tegen Lierse SK. Ze kwam moeizaam tot stand. Het feest was na afloop uitbundig, maar ook beschaafd. De supporters gedroegen zich voorbeeldig.

Iedereen eerde terecht aanvoerder Franky van der Elst. De verliezende Lierse-trainer Eric Gerets noemde de veteraan “de beste middenvelder van België”. Van der Elst heeft na een lange internationale carri'ere inmiddels bedankt voor de nationale ploeg. Andere Brugse steunpilaren waren dit seizoen topscorer Stanic, middenvelder Stealens en centrale verdedigers Medved en Renier.