Ahrend wordt Koninklijk

Kantoorinrichter Ahrend mag zich voortaan 'koninklijk' noemen. De onderneming heeft dit voorrecht verworven in verband met het honderdjarige bestaan.

In 1896 werd de basis voor het bedrijf gelegd met de oprichting van Wed. J. Ahrend & Zoon, een handelsbedrijf in schilder- en tekenbehoeften, passerdozen en tekentafels. Later breidden de activiteiten zich uit met een lichtdrukkerij, een technische boekhandel en een uitgeverij. Sinds de jaren dertig verkoopt Koninklijke Ahrend kantoormeubelen. In 1967 werd na fusie met meubelfabrikanten Oda en Cirkel de Ahrend Groep gevormd.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een mondiaal actieve onderneming die zich richt op kantoorinrichting en kantoorartikelen.

De omzet bedroeg vorig jaar 689 miljoen gulden, de netto winst 33,5 miljoen gulden. Er werken nu ruim 1500 mensen bij de onderneming.

Ahrend is met certificaten van aandelen genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs.

In verband met het honderdjarige bestaan ontvangen alle medewerkers elk vijftien certificaten als geschenk. Koninklijke Ahrend wil dit cadeau, ter grootte van iets minder dan één procent van het uitstaande aandelenkapitaal, op de beurs kopen. Vrijdag sloot Ahrend op een koers van 74,70 gulden. Op deze prijs kost het geschenk totaal ongeveer 1,7 miljoen gulden, oftewel per werknemer een bedrag van 1.120,50 gulden.