Siemerink wint, Krajicek verliest in Hongkong

HONGKONG, 13 APRIL. Jan Siemerink heeft de halve finales van het tennistoernooi van Hongkong bereikt. De Rijnsburger speelt vandaag tegen de Amerikaan Pete Sampras, die bij toernooiwinst wederom de nummer een van de wereld is. Siemerink versloeg de Japanner Shuzo Matsuoka: 6-2 2-6 7-6. Sampras won van de Duitser Prinosil: 6-7 7-6 6-3.

Richard Krajicek verloor in de kwartfinales van Woodbridge: 6-4 7-6. De Australiër komt in de halve finale uit tegen de Amerikaan Chang die de Tsjech Damm versloeg: 6-0 3-6 6-3. Krajicek was als vierde geplaatst in Hongkong, waar hij vijf jaar geleden de titel won.

Paul Haarhuis bereikte de halve finales in het graveltoernooi van Estoril. De Eindhovenaar versloeg de Australiër Fromberg: 2-6 6-4 6-4. Haarhuis speelt nu tegen de Italiaan Gaudenzi. Ook Muster, titelverdediger in Portugal, is nog in de strijd. De Oostenrijker was in de kwartfinales in twee sets te sterk voor de Spanjaard Clavet: 6-4 6-2.