Strafwerk beloond

Scryption, Spoorlaan 434a, Tilburg. T/m 31 aug. Di t/m za 10-17u.

Strafwerk krijg je voor straf, dat is bekend. Maar in het Scryption in Tilburg wordt het beloond. Wie naar dit museum gaat en ter plekke vijftig strafregels schrijft, mag gratis iets eten of drinken in het café van het museum. Je hoeft geen papier en pen mee te nemen, die krijg je van een suppoost. Je mag ook nog zelf verzinnen wat je opschrijft. Bijvoorbeeld: ik mag niet eten en drinken in het museum. Maar die zin is misschien wel een beetje lang. Misschien is 'Ik mag niets' beter. Of 'Ik mag alles'.

De actie hoort bij een tentoonstelling in het museum die 'Schrijven, schriftjes en strafregels' heet. Op de tentoonstelling is te zien hoe een school er vroeger uitzag en waar kinderen vroeger mee schreven. Oude strafregels zijn er niet te zien. Want die zijn heel zeldzaam. Vroeger werden strafregels vaak voor de ogen van het gestrafte kind verscheurd.