Mogen reduceert verlies aanmerkelijk

Het plantenbiotechnologiebedrijf Mogen in Leiden heeft vorig jaar zijn verlies gereduceerd tot iets minder dan 1 miljoen gulden, nadat 1994 een verlies opleverde van 3,4 miljoen gulden. Voor 1996 wordt een verdere verbetering verwacht.

De omzet steeg van 4,6 miljoen tot 7,8 miljoen gulden. De kostprijs van de omzet nam toe van 4,9 miljoen tot 5,5 miljoen gulden. Onderzoeks- en ontwikkelingskosten stegen met 10 procent.

In de komende jaren wil Mogen in de allereerste plaats zijn contractpartners ondersteunen, zodat hun producten met Mogen's verbeterde eigenschappen zo spoedig mogelijk op de markt komen. Dit zal naar verwachting voor het eerst in 1998 zijn. Vanaf die datum zal Mogen de eerste royalties ontvangen over de verkoop van de producten, die Mogen's technologie bevatten.