Tweede proces Andreotti begonnen

ROME, 11 APRIL. In de Italiaanse stad Perugia is vanmorgen het proces begonnen tegen zevenvoudig premier Giulio Andreotti op verdenking van medeplichtigheid aan de moord in 1979 op journalist Mino Pecorelli.

De 77-jarige Andreotti wordt ervan verdacht langs indirecte weg de mafia te hebben verzocht Pecorelli uit de weg te ruimen. De journalist stond op het punt belastende informatie te publiceren over Andreotti, onder andere over duistere financiële transacties. Het dossier van Pecorelli was mede gebaseerd op documenten die de christen-democratische leider Aldo Moro heeft geschreven vlak voordat hij in 1978 werd vermoord door de linkse terreurgroep de Rode Brigades. Omdat de moord op Pecorelli in Rome is gepleegd, staat dit proces los van de rechtszaak in Palermo waarin Andreotti ervan wordt beschuldigd jarenlang de politieke beschermheer van de mafia te zijn geweest.