Hoek Loos verwacht gelijkblijvende winst

Bij de presentatie van het jaarverslag over 1995 heeft de directie van Hoek Loos de verwachting uitgesproken dat de winst dit jaar op peil zal blijven. Mede door de verkoop van de medische divisie steeg de netto winst vorig jaar van 45,6 miljoen tot 67,5 miljoen gulden.

De post sociale- en pensioenslasten voor bestuurders steeg met 1,7 miljoen tot totaal 3,3 miljoen gulden. Dit had te maken met het vertrek vorig jaar van directeur A. van Tienhoven (49) die de medische tak van Hoek Loos bestuurde.

Het aantal werknemers daalde vorig jaar van 1.414 tot 1.365. Het dividend wordt verhoogd van 2,55 naar 2,75 gulden per aandeel.

Hoek Loos wil voor 40 miljoen gulden een fabriek voor zuurstof en stikstof in de VS bouwen.

In Nederland worden de fabrieken in IJmuiden en de Botlek uitgebreid.