Frans Maas uit rode cijfers

VENLO, 11 APRIL. Expediteur Frans Maas is weer uit de rode cijfers. Het transportbedrijf uit Venlo behaalde vorig jaar een nettowinst van 17,9 miljoen gulden, tegen een verlies van 14,4 miljoen in 1994. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening steeg van 7,6 miljoen gulden tot 18,4 miljoen. Dit jaar verwacht de groep een “aanzienlijke” stijging van het resultaat.

Dankzij de winst gaat Maas weer over tot het uitkeren van een dividend, dat is vastgesteld op 1,40 gulden per aandeel. Het bedrijf in Venlo belandde in 1994 diep in de rode cijfers als gevolg van de hoge reorganisatiekosten in Duitsland. Ook in 1993 was verlies geleden.

De omzet van het expeditiebedrijf daalde licht, van 1.218 miljoen gulden in 1994 tot 1.149 miljoen gulden vorig jaar. De omzetdaling is het gevolg van de verkoop van het textieltransport, waarop geld werd toegelegd. De betrokken bedrijven Bleckmann, Interpress en Hannink gingen vorig jaar over naar een dochter van Union Bank of Switerland.

In Duitsland zat de Frans Maas Groep nog steeds onder de nullijn. Het verlies van 15 miljoen gulden in 1994 is daar vorig jaar echter teruggebracht tot minder dan de helft. (ANP)