Coene nog steeds razend op coach badmintonbond

NIEUWEGEIN, 11 APRIL. Eline Coene is nog steeds razend op bondscoach Martijn van Dooremalen. De badmintonster kreeg gisteren geen excuses aangereikt en ook voorzitter Jos Nouwt van de Nederlandse Badmintonbond zei alleen maar “dat het allemaal wel goed zal komen”. De gedupeerde sportster hoorde het gelaten aan. “Dat wil ik eerst zwart op wit.”

Coene dacht vorige week in bezit te komen van een olympische voordracht in het dubbelspel. Ze had al aan de nationale eis voldaan. De internationale eis was met de zeventiende plaats op de wereldranglijst een fluitje van een cent, volgens Van Dooremalen. Die had alles nauwkeurig bekeken en het duo de afgelopen maanden gespaard. De zeventiende positie bleek volgens een ingewikkelde procedure niet voldoende. Na lang aandringen kreeg Coene een summiere verklaring van haar coach.

“Van Dooremalen heeft ons altijd voorgehouden dat een plaats bij de beste negentien op de ranglijst uitzending zou betekenen. Dat bleek ineens niet het geval te zijn, omdat ze de kwalificatiereglementen verkeerd hadden uitgelegd. Dat kan toch niet”, verwoordde ze gisteren haar woede nog eens.

Van Dooremalen, gesteund door zijn voorzitter, deed talloze pogingen zíjn verhaal te vetellen. Van een door hem gemaakte fout was geen sprake, luidde zijn conclusie. Ook andere landen zijn in de problemen gekomen, was het verweer.

Volgens Nouwt en de coach komt het allemaal nog wel goed met Coene. “Er zijn 158 spelers voor de diverse spelsoorten geïnviteerd. Het quotumaantal voor badminton bedraagt in Atlanta 192. Dus er moeten door de IBF nog 34 deelnemers worden toegevoegd. Daarnaast kunnen we nog altijd om een wild-card verzoeken”, zei de coach.

Coene hoorde de verhalen stoïcijns aan. Ze was en is nog steeds boos, voelt zich door Van Dooremalen in de steek gelaten. Zeker omdat hij nog geen enkele poging heeft gedaan zich te verontschuldigen. (ANP)