Chargeurs wil MGM niet

PARIJS, 11 APRIL. Het Franse conglomeraat Chargeurs (onder meer textiel en amusement) ziet af van overname van de filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer in Hollywood. Dit heeft een woordvoerder van Chargeurs bekendgemaakt. Het filmbedrijf, ooit in handen van de staatsbank Crédit Lyonnais, is nu eigendom van de Franse overheid, die MGM vorige maand in de verkoop deed. De Franse regering hoopt 1,5 tot 2 miljard dollar te krijgen voor het bedrijf en zo iets terug te krijgen voor de bedragen die Crédit Lyonnais aan de studio heeft gespendeerd. Volgens de woordvoerder van Chargeurs is MGM te duur. De enig overgebleven gegadigde is nu nog Polygram. Eerder lieten de Duitse mediagigant Bertelsmann en het Franse tv-bedrijf Canal Plus weten niet geinteresseerd te zijn in MGM. (Reuter)