Familie Garcia ontsteld over asverstrooiing

SAN FRANCISCO, 10 APRIL. De familie van de vorig jaar overleden Amerikaanse zanger-gitarist Jerry Garcia is ontsteld over de verspreiding van zijn stoffelijke resten in de rivier de Ganges. Donderdag hebben Deborah Koons Garcia, Garcia's weduwe, en Bob Weir, evenals Garcia lid van de inmiddels opgeheven hippie-popgroep The Grateful Dead, een deel van Garcia's as in de Indiase rivier gestrooid.

Garcia's dochters en zijn broer waren hiervan echter niet op de hoogte. “Het is schokkend. Waar halen ze het gore lef vandaan”, zei dochter Annabelle Garcia. “Het gebeurde zonder ons medeweten. Wij waren van plan om zijn as in de Grote Oceaan te verstrooien, overeenkomstig Garcia's uitdrukkelijke wil”

Ook Garcia's ex-vrouw was ontsteld over de Ganges-ceremonie. “Er was geen enkele reden om Jerry's as naar India te brengen en in de ergst vervuilde rivier ter wereld te gooien”, zei zij. “India is een land waar hij nooit geweest is en Jerry was wel een hippie maar geen hindoe.”

Bob Weir gaf als commentaar dat het idee voor de Ganges-expeditie was ontstaan in een 'flits tussen slapen en ontwaken' en de instemming had van de andere bandleden en Garcia's echtgenote. De rest van Garcia's as zal alsnog in de Grote Oceaan worden verstrooid.