Winstrecord Bank of Tokyo (Holland)

De netto winst van The Bank of Tokyo (Holland), een dochter van de gelijknamige Japanse bank, is in 1995 - het laatste volledige boekjaar voor de fusie met Mitsubishi Bank - met ruim 19 procent gestegen tot 16,2 miljoen gulden.

Het is het hoogste winstcijfer dat in de afgelopen 25 jaar door de Nederlandse vestiging van The Bank of Tokyo werd behaald.

De kredietportefeuille daalde vorig jaar met ruim 8 procent tot 1,4 miljard gulden.

Oorzaak is een combinatie van lagere kredietvraag door de aanhoudend zwakke Japanse economie en matige groei in Europa. In 1995 werd 10,6 miljoen gulden aan de reserves toegevoegd tegen bijna 8 miljoen in 1994. Het dividend bleef op 5,6 miljoen gulden.

Als gevolg van de fusie van de moederbank met Mitsubishi Bank per 1 april 1996, zullen in Nederland de activiteiten en het personeel van het Amsterdamse bijkantoor van Mitsubishi Bank (Europe), Brussel, geïntegreerd worden in die van The Bank of Tokyo (Holland). Laatstgenoemde instelling zal vanaf 1 april heten: Bank of Tokyo-Mitsubishi (Holland).