Huilende fans na nederlaag Newcastle in Blackburn

ROTTERDAM, 9 APRIL. Newcastle United heeft gisteravond in de Engelse competitie een gevoelige nederlaag geleden. Titelhouder Blackburn Rovers, slechts negende op de ranglijst, won met 2-1. Newcastle heeft nu zes punten achterstand op Manchester United en één wedstrijd minder gespeeld. Anderhalve maand geleden bedroeg de voorsprong van de ploeg van manager Kevin Keegan nog twaalf punten. Na het verlies in Blackburn barstte een groot aantal meegereisde fans in tranen uit.

Newcastle herstelde zich zaterdag van de 4-3 nederlaag eerder in de week tegen Liverpool door met 2-1 van Queens Park Rangers te winnen. De ploeg van manager Kevin Keegan kwam met 1-0 achter, maar wist door twee late treffers van veteraan Beardsley een misstap te voorkomen. Twee dagen later in Blackburn ging het net andersom. Newcastle nam door Batty de leiding, maar ging door doelpunten van invaller Fenton in de laatste vier minuten alsnog ten onder.

Manchester United leed geen puntverlies hoewel er twee keer moeizaam werd gewonnen. In de derby tegen stadgenoot City werd het 3-2 en tegen Coventry City 1-0. In beide wedstrijden had Eric Cantona een groot aandeel. De Fransman benutte tegen City in de zesde minuut een strafschop en maakte tegen Coventry het enige doelpunt.

Manchester heeft nog vier wedstrijden te spelen, Newcastle vijf. Het resterende programma is voor beide ploegen bijna even zwaar. Nummer drie Liverpool heeft met acht punten achterstand op koploper Manchester nog maar een kleine kans op de titel. Liverpool verloor zaterdag knullig van Coventry (1-0). Het herstelde zich gisteren door West Ham United met 2-0 te verslaan.

In Schotland spelen Glasgow Rangers en Hearts op 18 mei de bekerfinale. Rangers versloegen de grote rivaal Celtic met 2-1. De tegentreffer van Pierre van Hooijdonk, negen minuten voor tijd, mocht niet baten. Ploeggenoot Donnelly miste in de slotfase een goede kans op de gelijkmaker. Hearts, voor het eerst sinds tien jaar weer in de finale, won met 2-1 van Aberdeen.