België vraagt uitlevering van van Algerijn

BRUSSEL, 9 APRIL. De Belgische justitie heeft de uitlevering gevraagd van een 33-jarige Algerijn die vorige week donderdag in Rotterdam werd gearresteerd. De man zou banden hebben met de Algerijnse verzetsbeweweging GIA (Gewapens Islamtische Groep) en zou betrokken zijn geweest bij een aanslag, vorig jaar december, op twee Belgische rijkswachters. De politieactie in Rotterdam, waarbij nog eens zeven vermoedelijke leden van de GIA werden aangehouden en meegenomen voor verhoor, volgde op de arrestatie van drie andere verdachten, eerder vorige week in Brussel. Onder hen zijn twee Bosnische moslims uit Luxemburg en een Marokkaan uit Brussel. De in Rotterdam aangehouden Algerijn wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van 10 op 11 december in de buurt van Bastenaken een handgranaat heeft gegooid naar twee rijkswachters.