Alliantie Viacom en Kirch

NEW YORK, 9 APRIL. Het Amerikaanse film- en amusementsconcern Viacom en de Duitse mediagroep Kirch hebben een “strategische verbond” gesloten. Viacom krijgt hierdoor een betere positie in de snelgroeiende televisiemarkt in Europa, terwijl Kirch de beschikking krijgt over televisierechten van Paramountfilms en -shows.

Niet bekend

Viacom is een van de grote amusementsconcerns van de wereld. De onderneming beschikt over de filmstudio Paramount Pictures, de videoketen Blockbuster, de muziekzender MTV en een groot aantal kabeltelevisiekanalen, radio- en televisiestations en bioscopen.

De Kirch-groep bezit het grootste televisie- en filmarchief van Europa. Daarnaast heeft het bedrijf talrijke deelnemingen in de mediasector. Momenteel werkt het Duitse bedrijf aan het opzetten van een systeem van digitale betaal-tv.

De Paramountrechten die Kirch nu krijgt, hebben betrekking op die films en shows die tijdens de looptijd van de overeenkomst worden gemaakt en gelden voor het Duitse-taalgebied. Daarnaast krijgt Kirch bepaalde Paramountrechten voor heel Europa.

(KRF/AFP/DPA)