Winst hockeyteams HDM en Rotterdam

ROTTERDAM, 6 APRIL. Hockeyclub HDM heeft de leiding genomen in poule B van het Europa-Cuptoernooi voor bekerwinnaars, dat dit weekeinde in Den Haag wordt gespeeld. De ploeg uit Den Haag won op de openingsdag van het vierdaagse evenement met 2-0 van het Franse Cercle Athlétique de Montrouge. Remko Koster opende in de 22ste minuut de score. Vlak voor rust bepaalde Wouter van Pelt met een doeltreffende strafcorner de eindstand op 2-0.

In dezelfde groep won Aldeasa Valdeluz uit Spanje met 1-0 van het Schotse Gordonians HC. In poule A gaat Guilford HC na de eerste speeldag aan de leiding. De Engelsen versloegen in de ochtenduren RASC Jekaterinburg uit Rusland met 3-1. Het Duitse titelkandidaat Dürkheimer HC en TJ Bohemians Praha uit Tsjechië deelden de punten: 2-2.

HDM is dit jaar organisator en gastheer van het Europa-Cuptoernooi. Met een aansprekende prestatie op het terrein aan het Theo Mann-Bouwmeesterpad kan de Haagsche Delftsche Mixed het mislukte seizoen enigszins goedmaken. HDM, vorig jaar verliezend finalist in de strijd om het landskampioenschap, beleeft een teleurstellend seizoen in de hoofdklasse, mede veroorzaakt door tal van blessures. Drie speelronden voor het einde van de reguliere competitie staat de bekerwinnaar op de negende plaats.

Ook de vrouwen van Rotterdam bezetten na één speeldag de eerste plaats bij het Europa-Cuptoernooi voor bekerwinnaars. De nummer negen uit de hoofdklasse won gisteren op het eigen sportcomplex Laag Zestienhoven met 5-0 van Libertas San Saba, de bekerwinnaar uit Italië. Maret Scheele maakte twee doelpunten voor Rotterdam, Inge van de Broek, Janneke Schopman en Florien Cornelis scoorden ieder een keer. In dezelfde groep was Het Engelse Hightown met 4-1 te sterk voor Dinamo Sumy uit de Oekraïne.