Foto

Foto: UTRECHT - Talloze liefhebbers van tuinplanen en attributen, zoals vijvers, pergola's, kabouters, serres, beelden en tegels in allerlei tinten lieten zich door het mooie weer op Goede Vrijdag en Paaszaterdag naar de Tuinbeurs in het Utrechts Jaarbeursgebouw lokken.

De Nederlandse markt voor tuinartikelen groeit sterk. Vorig jaar werd alleen al voor drie miljard gulden aan tuinzaden verkocht. Zeventig procent van de Nederlandse woningen, zo'n 4,3 miljoen stuks, zijn voorzien van een tuin. Gemiddeld besteden tuiniers zeker 500 gulden per jaar aan hun hobby. Een veelvoud van dat bedrag, tien- tot vijftienduizend gulden, besteden mensen die voor het eerst hun tuin inrichten. Elk jaar worden 100.000 nieuwe woningen opgeleverd, waarvan 70.000 eengezinshuizen met een tuin. Maar ook bezitters van flats en penthouses besteden steeds meer aan groenverzorging op hun terras of balkon. (Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold)