PKK ontkent plan voor aanslagen op politici Duitsland

BONN, 5 APRIL. De politieke vleugel van de separatistische (Turks-)Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft gisteren ontkend dat zijn vertegenwoordiogers hebben gedreigd de Duitse bondskanselier Helmut Kohl en minister van buitenlandse zaken Klaus Kinkel te vermoorden.

Kinkel heeft gezegd dat hij schriftelijk is bedreigd door aanhangers van de in Duitsland en Turkije verboden PKK, en de Duitse media hebben gemeld dat Kohl soortgelijke dreigementen heeft ontvangen. Maar de politieke vleugel van de PKK, het Koerdistan Nationaal Bevrijdingsfront (ERNK), sprak nu van “een lasterlijke campagne van beschuldigingen”. PKK-leider Öcalan zei overigens deze week in een gesprek met het Duitse weekblad Die Zeit dat hij een golf van bommaanslagen in Duitsland kon ontketenen als Bonn geen eind maakt aan zijn “steun voor de Turkse onderdrukking van de Koerdische bevolking”. (Reuter)