Wereldmuziektheater

Met het eigentijdse Westafrikaanse theaterspektakel 'Ségou, de toorn van de wildernis' opende op 29 maart het eerste Wereld Muziektheater Festival, bestaande uit meer dan vijftig opera-, dans- en muziektheatervoorstellingen door zeven gezelschappen uit Afrika en Azië. Hun verhalen - van liefde en bedrog, vreugde en verdriet, goed en kwaad - zijn te zien in tien steden in Nederland en België. De ensembles zijn afkomstig uit West-Afrika (Ensemble Koteba en Les Go de Koteba), Indonesië (Ensemble Kraton, Surakarta Hadiningraf), Korea (Yun-Cho Park), Tibet (China's Tibet, Yalong Art Ensemble), Japan (Japan Gagaku Society), India (Kuchipudi Art Academy) en Taiwan (Ho Lo Taiwanese, Opera Troupe). De steden waar wordt opgetreden zijn Amsterdam, Antwerpen, Breda, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.

Algemene informatie via Wereld Muziektheater Festival, tel 020-6650600, Internet: http://www.dataplace.nl/wmtf