Griekse pers lyrisch over Panathinaikos

ATHENE, 4 APRIL. Grote koppen over de zege van Panathinaikos op Ajax sieren vandaag de Griekse kranten. Ethnos opent met 'Groene droom', verwijzend naar de clubkleuren van Panathinaikos. De krant vindt dat “de ploeg het mooiste succes heeft geboekt in het Griekse voetbal door Ajax op eigen terrein te vernederen.” De overwinning staat ook op de voorpagina van Kathimerini, die met een kleurenfoto wordt ondersteund, een zeldzame gebeurtenis in een Griekse krant. “De triomf van Panathinaikos heeft een sensatie in Europa veroorzaakt.”

Het was de eerste nederlaag van Ajax in het Olympisch Stadion sinds 20 april 1988, Ajax-Olympique Marseille 1-2. Onder de kop 'Groots' schrijft Elefterotypia dat “de gekke en historische overwinning heel Europa heeft verbluft”. Ta Nea roept uit: “Delirium volgde na de overwinning”. Elefterios Typos kopt: “Panathinaikos heeft het wilde dier vernederd”. Verder vindt de krant dat “het gaat om een overwinning, die een mijlpaal in het Griekse voetbal is”.