Take That wekt weinig beroering

LEUVEN, 3 APRIL. De verwachte stormloop in het Belgische Leuven op de Britse popgroep Take That is dinsdag uitgebleven. In plaats van enkele duizenden jongeren, hadden er slechts driehonderd, merendeels meisjes, de eerste dag van hun paasvakantie voor over om een glimp van het Engelse viertal op te vangen.

Take That verzorgde dinsdag zijn laatste optreden in België. Na een internationale tournee gaan de vier tieneridolen wegens te grote druk uiteen. In België werd rekening gehouden met een massahysterie rond dit laatste optreden. Om een grote stormloop op een televisiestudio in Leuven te voorkomen, had de politie extra manschappen, alsmede EHBO-ploegen, sociaal werkers en zelfs duikers ingezet. De concerthal ligt namelijk aan het water. De belangstelling vóór het gebouw viel uiteindelijk tegen. Take That treedt donderdag voor het laatst op in Nederland.