PAAS-IJSTAART

Helemaal niet moeilijk te maken is deze Italiaanse ijstaart, die wel degelijk de nodige indruk maakt en een dag van tevoren gemaakt kan worden:

1 panettone cake (van 500 gram)

2 eetlepels cognac

ca. 200 gram chocoladeijs

ca. 200 gram vanilleijs

150 gram geconfijte sinaasappelsnippers in chocola

Hak de sinaasappelsnippers in stukjes. Haal de twee ijsssoorten uit de diepvries en laat ze zachter worden, zodat ze geschept kunnen worden. Snijd met een scherp mes de bodem van de cake. Hol de cake zo ver mogelijk uit, zonder de buitenkant kapot te maken. Verkruimel de stukken cake die er uit gesneden zijn in een keukenmachine. Giet hier de cognac bij. Schep het chocoladeijs in de uitgeholde cake. Leg hier en daar wat sinaasappelsnippers en druk het ijs voorzichtig aan. Op deze ijslaag komt een laag cake-cognackruimels, die wordt toegedekt met vanilleijs en sinaasappelsnippers. Vul aan met overgebleven cakekruimels. Leg de bodem weer op de cake, die wordt omgedraaid en verpakt in huishoudfolie. Zet de ijstaart in de diepvries. Haal de taart er ca. 30 minuten voordat hij wordt opgediend uit. Bestrooi de ijstaart met cacaopoeder. De taart kan natuurlijk ook op zijn paasbest versierd worden. Smelt - au bain marie - een reep bittere chocolade en bedruip hier de taart mee. Druk hier en daar een chocolade paaseitje in de nog vloeibare chocola, die zeer snel stolt.

    • Anne Scheepmaker