Haarlem-fans krijgen touw en pleister van bestuur

HAARLEM, 3 APRIL. De supporters van Haarlem ontvangen zaterdag voor de voetbalwedstrijd tegen Eindhoven een pleister en een stuk touw. In een brief verzoekt het bestuur van de eerste-divisieclub de bezoekers de pleister op de mond te plakken en het touwtje te gebruiken om de rechterpols vast te binden aan de linkerpols van de rechterbuurman.

Op deze manier protesteert Haarlem tegen de boete van 15.000 gulden die de tuchtcommissie van de KNVB de club vorige week oplegde. De voetbalbond gaf de straf omdat Haarlem-supporters eind februari bij het competitieduel tegen Emmen scheidsrechter Westerink beledigden. De club heeft beroep aangetekend. In november kreeg de club al een boete van 10.000 gulden toen supporters van de club zich misdroegen bij de uitwedstrijd tegen Eindhoven.

Het bestuur van Haarlem dringt aan op meer duidelijkheid in het reglement. “De beledigende uitingen kunnen ieder weekeinde veelvuldig en in grovere vorm in andere stadions worden gehoord. Maar dat leidt zelden tot straffen.” (ANP)