Winststijging Dresdner Bank

FRANKFURT, 2 APRIL. Dresdner Bank, na Deutsche Bank de grootste bank in Duitsland, heeft het bedrijfsresultaat na risicovoorzieningen vorig jaar met 22 procent zien stijgen tot twee miljard mark, zo is gisteren bekendgemaakt. Deutsche Bank rapporteerde vorige week een verbetering met bijna 10 procent. De netto winst van Dresdner Bank steeg van 1,03 tot 1,2 miljard mark. Evenals bij Deutsche Bank nam vooral het resultaat uit handel voor eigen rekening fors toe. De netto rentebaten gingen iets omlaag. De voorzieningen voor stroppen op leningen daalden met 1,25 miljard mark tot 681 miljoen mark. Het balanstotaal groeide met ruim 21 procent tot 484,5 miljard mark. Dresdner Bank verwacht dit jaar ongeveer dezelfde winst als in 1995. Dresdner Bank onthulde verder dat zij 17 miljard mark aan stille reserves bezit. Deutsche Bank sprak vorige week van “minimaal” 20 miljard mark aan stille reserves. (DPA)