Politie arresteert brandstichter

De politie van Breda heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Oosterhout aangehouden die ervan wordt verdacht zaterdagavond vlak voor de wedstrijd NAC-Heerenveen het dak van de overdekte staantribune van het NAC-stadion met een fakkel van Bengaals vuur te hebben aangestoken. Volgens een woordvoerder van de politie zegt de man dat het een ongelukje is geweest.

Even voor het beginsignaal van scheidsrechter Luyten stegen rookwolken op uit het vak van de B-side, waar de fanatiekste aanhangers van NAC staan. Binnen korte tijd stond het dak van de tribune, bestaande uit kunststoffen golfplaten, in brand. De 1200 supporters moesten het vak verlaten. De brandweer had het vuur in tien minuten geblust.

Door het incident begon het voetballen drie kwartier later dan gepland. Het was de laatste thuiswedstrijd van NAC op zaterdagavond in het stadion aan de Beatrixstraat. De laatste duels in Breda van deze competitie worden op zondag gespeeld. Vanaf augustus speelt NAC zijn thuiswedstrijden in een nieuw stadion.

Tijdens de wedstrijd arresteerde de politie een 16-jarige jongen in het supportersvak van Heerenveen. Deze maakte discriminerende opmerkingen (“Ga terug naar je eigen land”) aan het adres van de NAC-speler van Marokkaanse afkomst, Yassine Abdellaoui, toen deze met een rode kaart het veld had moeten verlaten. Abdellaoui deed gisteren aangifte bij de Bredase politie.