Winst Hal Holding vertoont herstel

Beleggingsmaatschappij Hal Holding heeft zijn netto winst vorig jaar ruimschoots verdrievoudigd, van 31,6 miljoen dollar in 1994 tot 96,2 miljoen dollar (159,1 miljoen gulden). Hal herstelt zich daarmee van het teleurstellende resultaat over 1994, toen de winst zestig procent daalde. De winststijging over het afgelopen jaar was vooral te danken aan de gunstige financiële markten in de VS en Europa. In het verbeterde resultaat zit een eenmalige bate uit de verkoop van het minderheidsbelang in RHN (Reassurantie Holding Nederland). Hal spreekt van een “belangrijke winst” maar noemt geen bedrag. Volgens Hal is zo'n positieve bijdrage dit jaar niet te verwachten.

Afgelopen jaar breidde Hal zijn belangen in het baggerconcern Boskalis uit van 22,4 tot 30 procent. Ook voerde Hal zijn aandeel in het effectenhuis Van der Moolen op van 10,2 tot 21 procent. Met beide investeringen was 36 miljoen dollar gemoeid.

Hal wil het dividend verhogen van 0,60 dollar naar 0,70 dollar per aandeel.

Vorig jaar handhaafde Hal het dividend ondanks winstdaling.