UAP duikt diep in rode cijfers

Het Franse verzekeringsconcern UAP (Union des Assurances de Paris) heeft vorig jaar een verlies van 2,06 miljard franc (671 miljoen gulden) geleden vergeleken met een winst van 1,56 miljard franc (501 miljoen gulden) over 1994.

Bijzondere voorzieningen ten bedrage van 4,5 miljard franc (1,47 miljard gulden) zorgden voor de rode cijfers. De forse voorziening was in hoofdzaak nodig voor UAP-bankdochter Banque Worms die op de onroerend goed markt een verlies leed van 2,9 miljard franc en voor de zwaar tegenvallende uitkomsten van de levenverzekeringsactiviteiten van UAP Vie, bij welke dochter 1,3 miljard franc verlies op beleggingen moest worden goedgemaakt. Daarnaast waren er nog enkele kleinere voorzieningen nodig voor een totaal van 300 miljoen franc. De omzet steeg met 4 procent tot 157,6 miljard franc (51,4 miljard gulden).