PROZAC.

Ozzy Osbourne, de ex-zanger van de hard-rockgroep Black Sabbath, heeft toegegeven dat hij tijdens een optreden de kop van een levende vleermuis heeft afgebeten. Osbourne heeft altijd volgehouden dat dit niet waar was, maar onlangs gaf hij in een interview over de heilzame werking van het anti-depressiemiddel prozac toe dat hij inderdaad een levend zoogdier met de tanden heeft onthoofd. Alleen leefde hij in de veronderstelling dat de door een fan op het podium geworpen vleermuis van plastic was. Nu zou hij zo'n fout waarschijnlijk niet meer maken, want prozac helpt hem, aldus Ozzy. Als solo-artiest, die onder meer met filmster Kim Basinger het nummer 'Let's Go To Bed' zong, werd hij geteisterd door overmatig alcoholgebruik dat zijn 'neurologisch systeem' aantastte. “Als ik wakker werd had ik een probleem dat in de loop van de dag uitgroeide tot een catastrofe en aan het eind van de avond was het alsof het einde van de wereld nabij was.” Prozac helpt hem tegen 'de angst dat mijn leven uiteenvalt', zei de zanger die in 1970 bekend werd met de hit Paranoid. “Nu heb ik nog hetzelfde gevoel, maar prozac smoort het in de kiem. Het is een wonderlijk medicijn. Ik hoef niet meer bang te zijn dat mijn vrouw wegloopt of dat ik word opgelicht.”

    • Hester Carvalho