Péchiney keert terug naar winst

Het in december geprivatiseerde Franse aluminium- en verpakkingsconcern Péchiney heeft vorig jaar een netto winst geboekt van 1,46 miljard franc (480 miljoen gulden) na een fors verlies van 3,18 miljard franc in 1994. De winst zal dit jaar stijgen, zo heeft topman Jean-Pierre Rodier voorspeld bij de presentatie van de resultaten.

Péchiney, dat een produktiebedrijf heeft bij Vlissingen, raakte in 1994 diep in de rode cijfers door een aanpassing van de boekhouding aan strengere normen in de VS. Het concern schreef onder meer een fors bedrag aan goodwill af bij dochterbedrijf American National Can. De winst over 1995 is deels toe te schrijven aan de verkoop van belangen. De omzet van de resterende activiteiten groeide vorig jaar met 19,5 procent tot 68,7 miljard franc (22,5 miljard gulden).