Marijnen gaat drie opera's in Wenen regisseren

BRUSSEL, 30 MAART. Franz Marijnen gaat de komende seizoenen drie opera's in Wenen regisseren. De intendant bij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel, begint het seizoen 1996/97 met La Périchole van Jacques Offenbach. De daaropvolgende jaren zal Marijnen Tosca van Puccini en Norma van Bellini regisseren.

La Perichole wordt waarschijnlijk een co-productie met de Opera van Washington en de Muntschouwburg in Brussel. Marijnen blijft ook in de Belgische hoofdstad actief. Voor de Koninklijke Vlaamse Schouwburg verzorgt hij het komend seizoen de regie van Orestia (oktober 1996) en Othello (maart 1997).

Marijnen (52) kondigde begin dit jaar aan dat hij na dit seizoen zou opstappen als artistiek en zakelijk leider in Brussel. Hij deed dat uit protest tegen het uitblijven van de renovatie van de bouwvallige schouwburg en tegen de karige subsidie die het gezelschap kreeg. Na toezeggingen van de Vlaamse cultuurminister Luc Martens, trok Marijnen zijn ontslag weer in.