Gucci herplaatst tegen 79,37 per aandeel

Het op de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde modehuis Gucci herplaatst 26,4 miljoen aandelen tegen een koers van 48 dollar, ofwel 79,37 gulden per stuk.

Het pakket is afkomstig van meerderheidsaandeelhouder Codia, die indirect wordt gecontroleerd door Investcorp uit Bahrein. Bij voldoende belangstelling kan nog een pakket van bijna 4 miljoen aandelen worden verkocht. In dat geval heeft Codia zich geheel uit Gucci teruggetrokken.

Op de Amsterdamse effectenbeurs opende Gucci vrijdag op 80 gulden. De omzetten waren na anderhalf uur handel met 150.000 stuks (dubbeltelling) aan de hoge kant. De laatste tijd gaan er per dag nog geen 25.0000 aandelen over de toonbank. Gucci maakte vorig najaar zijn entree op de Amsterdamse beursvloer tegen een introductiekoers van 34,16 gulden.