'Euro 7 zal geen reli-zender worden'

HILVERSUM, 30 MAART. Het commerciële televisiestation Euro 7 wordt geen religieuze zender. Die boodschap probeerde het nieuwe management woensdag over te brengen tijdens een inderhaast bijeengeroepen persconferentie na de overname van het station door de Amerikaanse televisie-dominee Robert H. Schuller.

Hoewel de doelstelling van de nieuwe eigenaar van Euro 7, Christal Cathedral Ministries, door haar Nederlandse vertegenwoordiger advocaat mr. F. van Hees “de verspreiding van het Evangelie” werd genoemd, blijft de aandeelhouder op de achtergrond. De Amerikanen willen zich er volgens Van Hees enkel van verzekeren dat het wekelijkse programma Hour of Power van dominee Schuller op de buis blijft. Verder blijft men zich richten op gevarieerde dagtelevisie.

Dat was ongeveer alles wat de nieuwe directie onder leiding van crisis-manager H. van Greevenbroek over de plannen van Euro 7 kwijt wil. Van Greevenbroek is al de tweede crisismanager voor de noodlijdende zender in korte tijd. Eerder deze maand stapte R. Meijer op nadat een bod van hem op de zender door de aandeelhouders was afgewezen. En voor Meijer waren bij de zender - die 10 uur per dag uitzendt met een kabelpenetratie van 83 procent - al verschillende directeuren gekomen en gegaan. Euro 7 leed vorig jaar een verlies van 13 miljoen gulden. Binnen vier weken zal Van Greevenbroek een business-plan uitwerken dat aan de aandeelhouder wordt voorgelegd. Het lijkt er op dat het station zich meer op interactieve televisie gaat richten.