CARAÏBISCH DINER 3

Als bijgerechten voor kip met tomaten-pindasaus: geurige rijst en roergebakken groenten.

150-175 gram rijst

zout

eventueel 1 theelepel kurkuma

25 gram creamed coconut of 1-2 eetlepels geraspte kokos

1 blikje kidneybonenKook de rijst in water met zout, kurkuma en kokos volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de uitgelekte bonen de laatste 4 minuten mee. Houd de rijst tot gebruik in een handdoek verpakt of in bed warm.

300 gram kouseband of sperciebonen

1 struik paksoi

1 rode ui

1 teentje knoflook

3 eetlepels olie

1 eetlepel garam masala

(handje cashewnoten)Voorbereiding: haal van de kouseband van de uiteinden een puntje af en snijd de groenten in stukjes van 4-5 cm. Kook de bonen in water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Spoel de bonen met koud af en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwijder de voet van de paksoi, was de bladeren en snijd ze in repen van circa 3 cm. Bereiding: verhit de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook 2 minuten lang. Voeg de paksoi toe en roerbak 3 minuten. Schep de boontjes en het kerriemengsel door de paksoi en roerbak nog enkele minuten tot de groenten gaar en warm zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Ik bestrooi het gerecht meestal met cashewnoten.

    • Annelène van Eijndhoven