Zege Ivanisevic op Chang

ROTTERDAM, 29 MAART. Goran Ivanisevic heeft gisteren de halve finale bereikt van het tennistoernooi in Key Biscayne. De Kroaat versloeg in Florida de Amerikaan Michael Chang met 6-4 en 6-4. In de halve eindstrijd speelt Ivanisevic tegen de Amerikaan Pete Sampras, die zijn landgenoot Vince Spadea met 6-3 en 6-4 versloeg. De andere halve eindstrijd gaat tussen titelverdediger André Agassi en de Fransman Arnaud Boetsch.

Ivanisevic is bezig aan een opvallende reeks. Hij won dit voorjaar vier toernooien en leed in 1996 pas vier nederlagen. Tegen Chang sloeg de linkshandige speler twaalf aces. In beide sets brak Ivanisevic de service van Chang.

Bij de vrouwen wacht Chanda Rubin op haar eerste internationale tennistitel. De kleine Amerikaanse speelt in Florida in de finale tegen Steffi Graf. Rubin versloeg gisteren in de halve eindstrijd de Slowaakse Karina Habsudova in drie sets. De als zesde geplaatste Rubin won met 6-4 4-6 6-2.

Graf kan het toernooi in Key Biscayne voor de vijfde keer winnen. De Duitse titelverdedigster won gisteren met 6-4 en 6-4 van de Amerikaanse Lindsay Davenport. Graf bracht de onderlinge stand daarmee op 4-0. Graf is tevreden over haar spel, nadat ze de afgelopen maanden met een rugblessure kampte. “Ik bewoog me beter over de baan, maar voelde wel weer pijn in mijn rug. Gelukkig maakte Lindsay meer fouten”, vertelde de Duitse na afloop van haar gewonnen partij.