Zanger Phil Collins weg bij popgroep Genesis

LONDEN, 29 MAART. Phil Collins neemt na meer dan 20 jaar afscheid van de Britse rockgroep Genesis. Zijn platenmaatschappij Virgin zei donderdag in Londen dat de 45-jarige multimiljonair zich “volledig op zijn solocarrière wil richten”.

Collins was drummer bij Genesis en nam na het abrupte vertrek van Peter Gabriel in 1975 de zang bij de band voor zijn rekening. Het laatste grote album van de groep, We can't dance, was een wereldwijd succes.

Collins trad sinds medio jaren tachtig ook met groot succes als solo-artiest op. Meer dan 20 singles bereikten de top van bijna alle hitparades. “Na 25 jaar bij Genesis wil ik in mijn muzikale leven een nieuwe richting inslaan”, verklaarde Collins gisteren in Londen. Hij zal zich vooral met filmmuziek, jazz-projecten en zijn solocarrière gaan bezighouden. (DPA)