Museum van de Verwondering in Amsterdam

AMSTERDAM, 29 MAART.Amsterdam krijgt mogelijk een Museum van de Verwondering. Als het aan de initiatiefnemers ligt, gaat het nieuwe museum in 1998 open. De privé-instelling, pal tegenover het Van Gogh Museum, mikt op 150.000 bezoekers per jaar.

Het project is een initiatief van Fröger Creatieve Communicatie en FCC/Wennekes Multimedia uit Hilversum. Fröger verwacht dat de financiering binnen drie maanden rond is. Over de kosten laat hij zich niet uit, maar het gaat om een aantal miljoenen. Het Museum van de Verwondering is niet vergelijkbaar met enig ander museum, zegt de initiatiefnemer. Er komt een galerie voor tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars die zich met het thema bezighouden. Aandacht is er voor het werk van Escher, Dalí, Magritte, Vasarely. Ook zullen de nieuwe media een centrale plaats innemen, zoals Internet en virtual reality. (ANP)